Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθερο κάμπινγκ. (Γράφει ο Ντάνης ΦΩΤΟΣ)


  Τούτη η – ο Θεός να την κάνει κυβέρνηση – το ρεκόρ αμεσότητας κι επικαιρότητας έχει σπάσει. Εκσυγχρονισμού (τύφλα να 'χει ο Σημίτης), φασισμού (τύφλα να 'χει ο Μιχαλολιάκος), μοντερνισμού (τύφλα να 'χει ο Γαβαλάς).

  Μόλις πάει να ξεκινήσει το ζέσταμά της η τουριστική σαιζόν, μόλις οι στρατιές απ' τα εναλλαχτάκια και οι ορδές απ' τα γκομενάκια θα ξεχυθούν στα ποστάλια να την κάνουν για τα νησιά – ορίστε η Κρητιτσά υπουργός Τουρισμού, σε αγαστή σύμπνοια πάντοτε με τον Κορφιάτη υπουργό «Προστασίας του Πολίτη», νέο φιρμάνι και φετφά αμολήσανε μεσούντος του θέρους.

  ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ, απλά. Και τελείως οθωμανικά.

  Μέσα σε ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ πολυνομοσχέδιο (τρομάρα του και τρομάρα τους), με επικεφαλίδα μάλιστα «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις», καμαρώστε και κλάψτε μαζί για το πού πάει η Ελλάδα μας πλέον. (Κι επιπλέον, σε ποιων τα χέρια βρίσκεται η ζωή μας κι η ευημερία μας εξαρτάται.)

  Πάνε οι μέρες που έπαιρνες το μοτοσυκλετάκι σου και το ζετεμάκι σου, την σκηνούλα σου και το μπρικάκι σου, την άραζες κάτω απ' το αιγαιοπελαγίτικο αρμυρίκι δίπλα στην θάλασσα και επέστρεφες στο σπιτάκι σου καλό μήνα Οκτώβρη. Άναβες – προσεκτικά – τα καρβουνάκια σου να ψήσεις στην σχάρα τον σαργό που 'χες χτυπήσει, άναβες – καθόλου προσεκτικά – το κοριτσάκι σου να χαρείτε τον έρωτά σας κάτω απ' το έναστρο σύμπαν, άναβες – εντελώς παλαβά – απ' το ούζο, το τσίπουρο και χόρευες ολονυχτίς σπηνταρισμένος σαν τον Αλέξη Ζορμπά, μέσα σε τούτο το αιώνιο και μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι.

  Απ' την στιγμή όμως που οι ψαράδες – ΑΦΟΥ ανατινάξαν ΟΛΗ την θάλασσα – το γυρίσαν ευ-κώλος σε ρεντρουμάδες, «πιέσανε» την κυβέρνηση να «μαζέψει» επιμελώς κι ετσιθελικώς όλους αυτούς τους «μαλλιάδες» τους «αλητοτουρίστες», τα «πρεζάκια» και τις «ξέκωλες» – προκειμένου ΑΥΤΟΙ να μπαζώσουνε ευρουλάκια χώνοντάς τους άπαντες-απαξάπαντες στις τρύπες και τα κοτέτσια που σε στουντιάκια έχουν μετασκευάσει.


  Τα τελευταία δώδεκα (12) χρόνια της πολυκύμαντής μου ζωής τα πέρασα ευτυχώς-δυστυχώς σε νησί ελληνικό. Αιγαιοπελαγίτικο. Κυκλαδικό. (Και ντιπ βλαχοκαπιταλιστικό.) Και το τι είδανε τα ματάκια μου άμα κάτσω και το καταγράψω, δεν θα μείνει άντερο κανενός, δακρυγόνος αδένας κανένας. Ξέρω πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλώ και έχω άριστα και οριστικά συνειδητοποιήσει ότι όσα δεν είδα σαρανταπέντε χρόνια στην αρχαία πόλη των Αθηνών, τα είδα άπαντα-όλα σε δώδεκα χρόνια στον πανάρχαιο εκείνο των Μικροκυκλάδων τον βράχο.

  Οι ελευθερίες μας φίλοι και φίλοι έχουν πλέον τελειώσει, ακυρωθεί, ισοπεδωθεί. Σε λίγο-πολύ λίγο καιρό θα απαγορεύεται και η έξοδος στο μπαλκόνι, θα φορολογείται τρελά το παρκάρισμα των αυτοκινήτων στους δρόμους, θα δασμολογείται και το τελευταίο προφυλακτικό και μια μικρούλα τηλεορασούλα εν είδει επαναστατικότατου chip, θα κρέμεται στον λαιμό καθενός μας. Αν σήμερα ξανα-απαγορεύουν το ελεύθερο κάμπινγκ (επειδή έτσι προστάζουν οι τε-λειωμένοι ρεντρουμάδες), αύριο θα απαγορέψουν την κατανάλωση της τυρόπιτας (επειδή έτσι προστάζουν οι σουβλατζήδες), μεθαύριο θα απαγορέψουνε το κατούρημα (επειδή έτσι προστάζουν οι μεταμοσχευτές των νεφρών) και στο τέλος θα απαγορευτεί η ζωή (επειδή έτσι προστάζουν οι όποιοι ένστολοι ή μη διαπλεγμένοι «διοικούντες»).

  Κάθε «εισοδηματική τάξη» στο αυνανο-ελλαδιστάν «πιέζει» προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου περισσότερα μονέδα να κόψει – και να πάει να ΜΗΝ πηδηχτεί το υπόλοιπο σύμπαν. Τους έχει σταθεί στον λαιμό των comme il faut – τρομάρα τους – των Ελλήνων πως η δύστυχη χώρα τους κρατιέται απ' τον Τουρισμό και τον Εφοπλισμό, και δεν συνειδητοποιούν ότι άάάλλη μια παραμύθα καλοστημένη αυτή είναι. Γιατί; Πλήρωσε κάναν φόρο, καμμιά έκτακτη εισφορά ή κάναν ΦΠΑ κανένας νησιώτης; Πλήρωσε κάναν φόρο, καμμιά έκτακτη εισφορά ή κάναν ΦΠΑ κανένας εφοπλιστής; Μόνον ο πολίτης και κάτοικος των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης της Πάτρας, του Ηράκλειου ή της Λάρισας κλπ. την πληρώνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ ΟΛΗ την λέζα και δεν θέλω διαμαρτυρίες, φωνές – εκ του πονηρού είναι.

  Θα τρέχουν τώρα μέσ' στο κατακαλόκαιρο τα ιδρωμένα όργανα της Τάξεως, με τα κατάμαυρα-απειλητικά ρούχα τους, τα άρβυλα και τα όπλα-παλάσκες να συλλάβουνε τα φρικάκια και τα κουκλάκια, τα φραγκόπαιδα που κάνουν το «χιπστεράδικο αγροτικό» τους, τις κουκλίτσες ολόγυμνες με τα τατού και την μαλούμπα-απλύτου για κάνα μήνα. Να τους κόψουνε πρόστιμο, να τους κόψουν την όρεξη, να τους κόψουν το χαρτζιλίκι, να 'χουνε όλοι-απαξάπαντες κάτι να βρίζουνε και να συζητούν, να σιχτιρίζουν και να μεμψιμοιρούν. Ο ένας Έλληνας για τον άλλονε, η μια Ελληνίδα κατά της άλλης – όπως πάντοτε γίνονται τα αέναα αίσχη σε τούτη την ηλίθια όσο και λαμπρότατη χώρα, από καταβολής των λασπών.

  Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Η Ελλάδα δεν πάει απ' το κακό στο χειρότερο, η Ελλάδα είναι ΗΔΗ ο πάτος του κόσμου. (Anus mundi επιγράφεται τούτο στα λατινικά και το 'χω ελεύθερα μεταφράσει.) Απ' την στιγμή που στην διαφθορά είμαστε ίσα βάρκα-ίσα πανί με την... Κολομβία(!), εν έτει 2013 μάλιστα και καταμεσίς της Ευρώπης, είμαστε για να παίρνουμε τα βουνά. Κυριολεκτικά. (Μέχρι ν' απαγορευθεί η πρόσβαση και σ' αυτά, γιατί απ' την μια οι υλοτόμοι έχουν ξυρίσει τα άπαντα και οι οικολόγοι έχουνε προστατεύσει τα πάντα.)

  Καλές διακοπές. (Όσοι πάτε βέβαια διακοπές, όσοι αντέξετε να βουτήξετε στον γκρηκ οχετό τούτον απαγορεύσεων και προσταγών, μειώσεων και προσβολών, αισχύνης και αίσχους.)

  ronin-danis-fotos-stampsdanis-fotos-signature

  Copyright © Ντάνης ΦΩΤΟΣ 2013

  Διαβάστηκε 1604 φορές Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 03:03