Πέμπτη 30 Μαίου 2024

Εισαγωγή στα «Γυναικών Κείμενα». (Γράφει ο Ντάνης ΦΩΤΟΣ)

Ανάμεσα στις παγκόσμιες και παναιώνιες αλήθειες που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο και έκτοτε τον κρατούν, είναι ότι για δύο «πράγματα» εγώ έχω ακατάσχετα γράψει: για γυναίκες και μοτοσυκλέττες. (Και όχι με αυτήν την σειρά.) Το σύμπαν ακόμη στηρίζεται επειδή ο διαδικτυακώς άγνωστος Ντάνης ΦΩΤΟΣ έχει έντεχνα στο χαρτί και το πληκτρολόγιο σκαλίσει ύμνους και κατάρες μαζί, εποποιίες και τραγωδίες αντάμα για ουδέτερα δίκυκλα και για θηλυκά δίποδα, με την ίδια κοσμογονική ευστοχία.

Στήνοντας λοιπόν την ιστοσελίδα μου τούτη και διαλέγοντας απ’ τα πάμπολλα κείμενά μου ποιό θα μπει και ποιό στην λήθη τού χρόνου και των αναγνωστών μου θα καταδικαστεί, αποφάσισα να κάνω δυό διαφορετικές και ξεχωριστές, όσο ιδιαίτερες και λαμπρές ενότητες κειμένων: αυτήν για τις Γυναίκες και την επόμενη για τις Μοτοσυκλέττες.

Για τί άλλο να γράψω επιτέλους μωρέ; Για την πολιτική; (Αφήνω την ακατάσχετη Σώτη Τριανταφύλλου.) Την θρησκεία; (Αφήνω τον διαπρύσιο Πειραιώς Σεραφείμ.) Για το σεξ; (Αφήνω τον πολυσπερμικό Πέτρο Κωστόπουλο.) Για την οικονομία; (Αφήνω τον θεωρητικό Γιάνη Βαρουφάκη.) Για τον πολιτισμό; (Αφήνω την φανταιζί Χρύσα Δημουλίδου.) Για την γαστριμαργία; (Αφήνω την ανορεκτική Ελένη Ψυχούλη.) (Άσε δε που εγώ και για αυτά έχω γράψει.)

Έτσι λοιπόν εδώ, ορίστε κάποια μου κείμενα που για τις γυναίκες μιλούν: κείμενα υπό μορφή χρονογραφημάτων επίκαιρων και κείμενα με την μορφή διηγημάτων διαχρονικών. Κείμενα που τις χαϊδεύουν τις ακουμπούν, τις χτυπούν τις ξυπνάνε, τις βρίζουν και τις υμνούν, τις θαυμάζουν.

«Απολαύστε» τα λοιπόν διόλου «υπεύθυνα» καθώς λεν οι διαφημιστές, η πολλή υπευθυνότητα μάς έφαγε εμάς, (για να κυκλοφοράνε ανεύθυνοι όλοι οι άλλοι!).Ντάνης ΦΩΤΟΣ

ronin-danis-fotos-stampsdanis-fotos-signature

Copyright © Ντάνης ΦΩΤΟΣ 2013

Διαβάστηκε 2938 φορές Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 08:17