Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Μητσοτάκης υιός = πατήρ Μητσοτάκης. (Γράφει ο Ντάνης ΦΩΤΟΣ)


  ("Το Κράτος είστε εσείς", πατήρ Μητσοτάκης, 1998 & "Δεν θα πειραχτούν μισθοί και συντάξεις", υιός Μητσοτάκης, 2020.)

   

   

  «Ωραίο μου πλυντήριο» Δημοσίου μη νοιάζεσαι και μην σκιάζεσαι, αυτή η δευτεράντζα και σιγουράντζα ο Ιδιωτικός Τομέας θα πληρώσει το νανουριστικό χαρτζιλίκι ξανά, «το επίδομα επιστημόνων» και λοιπών πολυπληθών-πια «ευπαθών ομάδων» – να δω ποιό τρισέγγονό τους θα βρει τότε δάχτυλα, την τύφλα τους να μουντζώσει.


  «Συμπολίτες μου», βάζω τα δικά μου λόγια εγώ: «Θ' αφήσω ανέπαφους τούς μυγιάγγιχτους μα σταθερούς πελάτες-υπάλληλους τού Δημόσιου (γκουβέρνου) και θα τ' αρπάξω απ' τους ιδιοκτήτες-«ραντιέρηδες» (τού υιού Παπατζή), για να μην ακουμπήσω το Τίμιο Ξύλο τής ελληνικής τσέπης-κάλπης: «μισθούς και συντάξεις».


  «Θα επιδοματίσω (sic) ό,τι – AKOMA – κινείται κι εργάζεται, παλεύει παράγει, πληρώνει-πουλά ώστε να ρουμπώσω την αντιπολίτευση, να βγάλω βόλτα τον Πατούλη σε ρόλο ροτβάϊλερ και να «στη-ρίξω» την Τρίτη Ηλικία – την Μόνη και Σταθερή, Βαθιά και Βαριά Βιομηχανία τής χώρας μας. (Με Τσιόδρα μάλιστα ως «ίππο» Άγιου Γεώργιου ν' αντιπαλεύει τον δαίμονα τού κορωνοϊού, αφού κι όπως 'έκατσε η στραβή στη βάρδια μου' τούτη.)»


  Αχ ρε Ρενάκι, πόσο σε σκέφτομαι. Κι εσένα Νίκο Παππά, κι εσέ άμοιρε Καρανίκα – για Νοτοπούλου και Σβίγγου μη μιλήσει κανείς, θα βγάλω τις γόβες που με χτυπάν μέσ' στο σπίτι. Βρε άπιστοι ψηφοφόροι κι επιλήσμονες ψευδοπολίτες, ουδείς από σας έχει σκεφθεί ότι με την Τέταρτη-Φορά-Αριστερά στην λαγουδέρα τής χώρας, ο εωσφορικός κορωνοϊός θα 'χε συνειδητά κι αυτοθυσιαστικά λακίσει και παρακάμψει το αθώο αυθαίρετό μας; Γιατί; Διότι 1ον/ δεν τον χρειαζόμαστε καν αυτόν, μπορούμε ν' αυτοκαταστραφούμε εντελώς-μόνοι μας-πάλι και 2ον/ εμείς μπαϊλντισμένοι κι αδιάφοροι, αυταπατώμενοι ζητιάνοι και μύστες κουφότυφλοι ψοφάμε κατ' ευθείαν στον... Σουλτάνο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πέσουμε να ησυχάσουμε, να ξεχαστούμε να ξεκουραστούμε. Ντουγρού και μανά. Τα ασκέρια του να υποδεχτούμε να προσκυνήσουμε – έστω με την μορφή εισβολέων-προσφύγων, επιβητόρων-στρατιωτών τού Ισλάμ, επενδυτών-βυζανιάρικων των ΜΚΟ – την καλησπέρα μου στην νεώτερη κυρία Μητσοτάκη.


  Και να θέλει(;) η δύστηνος χώρα μας τον Εμφύλιο να ξεχάσει, έχει αναλάβει το εφιαλτικά-μοιραίο Μητσοτακέϊκο να μας τον θυμίζει (κι επαναφέρει). Απλώς σήμερα ο Ζαχαριάδης φορά Θεοδωρικάκου γραβάττα, ο στρατηγός Τσακαλώτος διαθέτει Σταϊκούρα χωρίστρα, ο μποφίλειος Βελουχιώτης μοστράρει ελίτσα Μανωλίδου σε χειλάκι Γεωργιάδη, η μετενσάρκωση Σαράφη Χαρδαλιάς λέγεται και ο Κυριάκος το παίζει Γιώργης ο πολυεύσπλαχνος Μάρσαλλ.  Το τέλειο κόλπο! Η κυβέρνηση αντιπολιτεύεται ΜΕΓΑΛΗ και ΣΙΩΠΗΛΗ μερίδα λαού λόγω ιού και η συμπολίτευση ξεπατικώνει ΞΑΝΑ-ΠΑΝΤΑ το κλασικό «ευκολάκι» διανομής μπαξισιού-αντίδωρου εκ των Δημοσίων Εσόδων: παίρνει δηλαδή απ' τους «έχοντες και κατέχοντες», πετά επιδοματικά και ταπώνει δημιουργικά τούς «επιχειρηματίες» και μουγκώνει το άφωνο μασκογαντοφορεμένο πόπολο, προσθέτοντας στο αχτύπητο κι άμωμο trade mark «μισθοί και συντάξεις» τής Ελλάδας, το κνιτοντουντούκικο «και επιδόματα, και επιδόματα» μπεεε...


  Το «μαξιλάρι» που κοιμόταν ο Τσίπρας – και απ' αυτό τις μπαζιάνειες ονειρώξεις του έφτυνε – δεν ήταν δικό του. Όπως και το «στουπί» των 600/800 ευρώ που λαβαροανεμίζει ο Μητσοτάκης, δικό μας είναι. Των μισών κι «αφανών» Ελλήνων βέβαια, και ουχί των «άλλων» μισών, μισθωτών Δημοσίου και συνταξιούχων Ταμείων, (οπωσδή κρατικών). Ναι, ΟΛΟΙ «βάζουΝε πλάτη», μα δεν γυμνάστηκαν-εργαστήκαν ΤΟ ΙΔΙΟ άπαντες, γκέγκε; Στην Ελλάδα όλοι μιλούν για τον αναβολοπρησμένο τηλεαστέρα τής παραλίας, μα ουδείς γνωρίζει τον φέτες-κομμένο και άγνωστο-σιωπηλό-ταπεινό πρωταθλητή μπόντυ-μπίλντινγκ!


  Έχει ξελαρυγγιαστεί ο χαλκέντερος Θάνος Τζήμερος να καταδεικνύει τα δυό τούτα κουτώς-παθογενώς-αυτοκτονικώς συγκοινωνούντα μεν-τρύπια δοχεία δε των ινγκλόριους ελληνικών τσεπών, μα μόνο 64.000 Έλληνες τον ψηφίσανε – οι υπόλοιποι συμφωνούνε ΑΠΟΛΥΤΩΣ μαζί του... Και πάει μετά το Μάτι (ρε!), και δίνει μείωση εκλογικού ποσοστού 7% ΜΟΝΟ (βρε!!), στον Τσίπρα (μωρέ!!!), πάνω στις στάχτες μπετών και τσίκνες σαρκών Του. (Δεν βάζω άλλα θαυμαστικά, γιατί και στο γράψιμο τής σεπτής-πια λέξης αυτής, τα μάτια μου δάκρυα πλημμυρίζουνε πόνου.)


  Αυτό, να το κοιτάξουμε Έλληνες: Άπαντες συμφωνούν ενθουσιωδώς και Facebookικώς να κρεμαστεί πάραυτα και άνευ δίκης π.χ. ο διακορευτής τής κορούλας τους και ο πρεζέμπορας γιόκα τους, μα άμα τούς πεις «ψήφισέ το ΑΥΤΟ-ΕΔΩ-ΤΩΡΑ», θα πάνε αύτανδροι στα χωριά τους να φτιάξουνε «τα υδραυλικά» (τής κουμπάρας), θα πλακωθούν στο τζόγκινγκ (μέχρι το σουβλατζίδικο), θα επιλέξουν κοινοβουλευτικά Βαρουφάκη Βελόπουλο και Κόκκαλη-γιό με Καραμανλή-ανηψιό, συστοιχιζόμενοι ασφαλιστικά πίσω απ' τον Ορθόδοξο Μεσαίωνα τού Αρχιεπίσκοπου και την Επικοινωνιακή Πραγματικότητα τού Πρωθυπουργού τους.


  Δεν λυπάμαι διόλου που θα το πω, μα η Κασσάνδρα κι εγώ δεν σιτιζόμαστε στην ίδια «δημόσιο-γραφική» κάλπη: Ουδείς βλέπει καν φείδεται την κορούλα του, μπροστά στην αγχόνη που ξαναστήνεται; Κανείς δεν ορά δεν λυπάται τον γιόκα του, μπροστά στο ταμείο που αδειάζει; Τόσο λεμέ «αργασμένα τομάρια» ΕΙΝΑΙ η γενιά τής Μεταπολίτευσης, να κοιτά τον ρέκτη Μητσοτάκη να «παίρνει μέτρα» για τα εγγόνια της και να αυνανίζεται ότι θα «λογαριαστεί μετά»... αυτή η ασθενοσπερμική διασταύρωση Κυρίτση και Κούλογλου, ότι θα «τους γ@μήσει» αργότερα... αυτή η ολιγοσπερμική φαντασίωση Καψώχα Πολάκη; (Ξεκολλάτε: τούτα δεν είναι παρά λιμασμένα ονόματα ενός αριστεροδεξιού θεάτρου Σκιών που επί 200 χρόνια ψηφίζετε, ώστε τού χρόνου να συνπαρακαθίσετε αλήσμονες και χοντρόπετσοι στο γεύμα γιορτής τής γνωστής-ζηλευτής Γιάννας.)


  Σας κούρασα, με πίκρανα, κλείνω: όπως δεν υπάρχει σήμερα-κι-αύριο με τον κορωνοϊό, έτσι δεν υπάρχει σήμερα-κι-αύριο με την Οικονομία. Για τα δύο αυτά – ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΠΑΝΕ, ευτυχώς-δυστυχώς – υπάρχει και δουλεύει μόνο το ΤΩΡΑ κι ΕΔΩ, τίποτε άλλο. Καλή δύναμη λοιπόν: παλουκωθείτε εντός, ξεσκονίστε-ακονίστε την ψήφο σας κι αγκαλιάστε ΜΟΝΟ και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον εαυτό σας.


    

   

  ronin-danis-fotos-stampsdanis-fotos-signature

  Copyright © Ντάνης ΦΩΤΟΣ 2020

  Διαβάστηκε 459 φορές Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:13