Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Peter FONDA ίσον πούρα ξεφτίλα. Πια (Γράφει ο Ντάνης ΦΩΤΟΣ)


 

Το μεγαλύτερο ξεβράκωμα όλων των εποχών, η χειροτέρα ξεφτίλα όλων των μοτοσυκλεττιστών, η προστυχοτέρα ροχάλα όλων των χαρλεάδων.

Eδώ ο αγέραστος, πάντα-φραγκοδιψής και οιδιποδειοβαρεμένος από-μπαμπά-κι-αδελφή Peter Fonda κοπρίζει σαρδόνεια και κατουράει σφαγιαστικά, κατάμουτρα και ασύστολα τα καρδιόφυλλα και τα άβατα μιάς ολοκλήρου γενιάς που μεγάλωσε και ανδρώθηκε, βασίστηκε και φαντασιώθηκε στο EASY RIDER.

(Που αν δεν ήταν ο Terry Southern το ποταμιαίο και παραληρηματικό σενάριο να μαζέψει και ο Dennis Hopper τα ψυχοτρόπα πλάνα του και την μουσικάρα αυτή να ταιριάξει, ο Φοντάκος ακόμη male-ενζενύ θα 'ταν στο Χόλλυγουντ, τρώγοντας παντεσπάνι στο όνομα τού μπαμπά του.)

Μόνον η γυναίκα, η πουρή παρτουζιάρα, η κοινόχρηστη εμπόρισσα σκόνης και όπλων, σάρκας και αλκοόλ μίλησε: "Still, lookin' good" η γυνή υπέγραψε και μόνη-ετούτη αποκάλυψε το ψέμμα τού μύθου. Το κόλπο των φράγκων. Την πλάνη τής εικόνας. Τον τρόμο τής διάψευσης.


Έκτοτε ο Πετράκης στο ηλιοβασίλεμα με την κουκλάρα AMG χάθηκε, οι χοντρόπικρες μπαϊκεράδες στην κολλημένη μιζέρια τους γύρισαν και... η «λεωφόρος» που άνοιξε ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ εκείνο το βράδυ τής Κυριακής, μεταμεσονύκτιας προβολής το 1970, στην Ομόνοια στο σινέ STAR, ανατινάχτηκε πλέον για πάντα.

Τα όνειρα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν τον έρωτα: στην αρχή τα πιστεύεις με το κεφάλι εσύ, μετά με το πουλί και στο τέλος με την ψυχή. Και πενήντα χρόνια μετά έρχεται η Βιομηχανία και το Μάρκετινγκ, η Τέχνη και το Χρηματιστήριο να σού θυμίσουν ότι ΚΙ ΕΣΥ – ακόμη ένας μαλακάκος μηχανόβιος είσαι που μαγκιά και κέντα εδάγκωσες, μύθο κι εικόνα αναμάσησες, και φαντάστηκες πείστηκες ότι η Πραγματικότητα είναι άλλη.

Όχι ρε κουφάλες!

Η πραγματικότητα είσαι ΕΣΥ βρε, ο Fonda κι η Harley είναι οι παπατζήδες σου, η θεά Mercedes και ο θεός Κινηματογράφος είναι οι pushers σου και ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ έχουν πλέον πεθάνει. Μόνον ΕΣΥ ζεις θεατή, εσύ που τούς πλήρωσες και τούς θεοποίησες, εσύ στον τάφο τούς έστειλες κι εσύ στο σπιτάκι σου, στο μπαράκι σου, στο γκαραζάκι σου, στο γυναικάκι σου θα γυρίσεις.

"Nice ride" είναι ΜΟΝΟ η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ζωή – όλοι εούτοι υπάλληλοι και καρνάβαλοι, είλωτες και διακινητές ήτανε, δες το.


 

 

ronin-danis-fotos-stampsdanis-fotos-signature

Copyright © Ντάνης ΦΩΤΟΣ 2021

Διαβάστηκε 74 φορές Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 13:50